Valdres FK - Toten » Gjensidigebanen KG » 4. august 2024 17.00
Seniorlagene
Valdres FK - Toten
Gjensidigebanen KG
4. august 2024 17.00
Valdres FK 2 - 2 Gran
Gjensidigebanen KG
Mikkel Lysne Bellika: 3 mål
Israil Edilsultanov: 3 mål
Viktor Rotevatn Dahlen: 3 mål

Herrenes sesong halvveis

Etter en veldig artig start på sesongen med cupseier mot Toten og en overbevisende seriestart mot Faaberg i Valdres Storhall kom hverdagen raskt til Fagernes i mai, før det tok seg opp igjen gradvis mot sommeren.

Sesongen startet med et brak og muligens årets mål etter bare 3 minutter i Valdres Storhall når Knut Olav Veimodet satte inn 1-0 på et lekent brassespark mot Toten i kvalifiseringskampen i NM. Toten hadde nettopp rykket ned fra 3. divisjon og våre herrer hadde nettopp rykket opp fra 5. divisjon, men totningene måtte reise hjem med 3-1 i sekken etter en overlegen oppvisning fra våre gutter. I neste runde stoppet cupeventyret hardt og brutalt når vi trakk 3. divisjonslaget Brumunddal som sendte oss hjem igjen med brukket rygg etter en seig tur til andre siden av Mjøsa.

Matchvinnere Toten NM 2

Matchvinnerne fra cupkampen mot Toten. Sander Hansson (t.v) scoret ett, Kristian Bakken (i midten) reddet straffespark og Knut Olav Veimodet (t.h) scoret to. FOTO: Valdres FK

Men når ligasesongen startet var skuffelsen brukt som motivasjon og vi feide like greit over Faaberg i enda større grad og ga oss ikke før det stod 5-2 og vi hadde fått igang fem ulike målscorere for sesongen. Videre gikk første bortetur til Brumunddal nok en gang, men denne gang for å møte andrelaget deres. Og et revansjelystent Valdres tok hjem en meget deilig 2-0 seier etter scoringer av, ja du gjettet riktig: Knut Olav Veimodet og Sander Hansson. Dermed hadde vi fått en drømmestart på sesongen med 2/2 seiere og 6 poeng.

Så fikk vi en av seriefavorittene på besøk på Blåbærmyra i Nybergsund Trysil og selv om våre gutter var best med ball var gjestene ekstremt effektive på overganger og ledet 0-2 halvveis ut i førsteomgang på Myra. Men så våknet dyrene på topp for Valdres og satte ett mål hver og dermed stod det 2-2 frem det 75. minutt. På overtid fikk gjestene nok et mål på en overgang når vi kastet alt fremover og vi gikk dermed på sesongens første serietap.

Andreas blokkerer NYB Rune

Vi gikk på årets første serietap hjemme mot Nybersynd Trysil i en jevnspilt kamp på Blåbærmyra. FOTO: Rune Stenslette

Uka etter ble det brutalt når russetida hadde begynt og spillermangelen ble stor. I tillegg møtte vi et av divisjonens aller beste lag i Lillehammer. I tillegg op bortebane og vi måtte reise hjem med fem mål i sekken og for første gang siden seriestart 2022 scoret verken Veimodet eller Hansson i en kamp for Valdres FK.

Spillermangelen fortsatte, og til tross for at vi tok ledelsen mot Kolbu på hjemmebane runden etter ble det for tøft å holde på denne når Esrom Yemane ble utvist etter 71 minutter. Og 18. mai måtte våre gutter reise med flere juniorer for å stille lag borte mot topplaget Kongsvinger 2 og måtte ta den lange veien hjem etter et nytt stortap.

Heldigvis snudde vi det resultatet omtrent andre veien når Furnes kom på besøk til Myra i slutten av mai. Da begynte spillerlogistikken å løse seg og da kom det en forløsende 6-0 seier etter en svært overbevisende forestilling av våre gutter som hadde endret tilnærming til kampene med mer ballbesittelse og dominans med ball først og fremst. Det hjalp å ha folk både på trening og kamp si!

Så tok vi turen til Gjøvik for å møte en gammel rival. Der stakk vi av med alle tre poengene og keeper Kristian Bakken presenterte seg som Norges beste fjerdedivisjonskeeper både muntlig og med keeperprestasjonen sin på overtid, noe alle vi i klubben er helt enig i for øvrig. Vi snudde 0-1 til 2-1 på Gjøvik altså og hadde fått vind i seilene igjen.

Bakken redder GJ2 (B)

Norges beste fjerdedivisjonskeeper, Kristian Bakken, gjør en ny feberredning på overtid mot Gjøvik-Lyn og redder med det samme alle tre poengene. FOTO: Skjermdump Direktesport/OA

Så kom Toten på besøk. Et lag med revansjelystne totninger tok ledelsen etter 20 minutter og parkerte deretter bussen. Når de i tillegg fikk et billig straffespark i andre omgang ble det for seigt å snu og vi gikk på et nytt hjemmetap.

Men er det en ting vi har gjort denne sesongen så er det å reise oss etter bitre tap og det gjorde vi til gangs når vi inviterte til fotballfest på Fossvang mot Løten. Der ga vi oss ikke før det stod 11-0 og virkelig hadde gitt de over 200 fremmøtte verdi for pengene!

Helga etter tok vi turen til Ottestad og fikk en opplevelse vi sent vil glemme. En helt hårreisende prestasjon av dommertrioen gjorde det hele til en parodi hvor det knapt ble spilt fotball og hjemmelaget dro voldsomt fordel av dette og det hele endte med tap 1-5 i en surrealistisk kamp med blant annet 9 kort til våre gutter og trenere (og ingen til hjemmelaget...).

Så dukket det opp en ny problemstilling i forhold til spillerlogistikk, og en som Valdres FK ikke har vært borti før. Nemlig at en spiller skulle gifte seg og tok med seg flere av lagkameratene på bryllupsfesten. Toppscorer Veimodet dro til Sogn for å gifte seg og tok med seg blant annet keeper Bakken, noe som etterlot lagkameratene med en begrenset spillerstall mot Gran i siste hjemmekamp før ferien. Men det betød langt ifra noen walkover for Gran. I et svært jevnt og intenst oppgjør stod det 0-0 til pause før begge lag scoret like etter pause. Dessverre fikk gjestene enda ett like etterpå og vi klarte ikke å finne utlikningsmålet, hvilket førte til et surt 1-2 tap på Myra.

Trenerduoen Vs Løten

Trenerduoen Gunnar Dahlen (t.h) og Lars Moe Westgård (t.v) har hatt mange ulike utfordringer denne sesongen og håper på en litt mindre turbulent høstsesong. FOTO: Rune Stenslette

I siste kamp før ferien var spillermangelen nok en gang stor, både på grunn av skader og suspensjoner og vi endte opp med 1-1 og årets første poengdeling i en underholdende kamp i varmen på Flisa.

Dermed ble det 5 seiere og ett uavgjortresultat som har ga oss 16 poeng i første halvdel av sesongen. Vi ligger dermed midt på tabellen med 5 poeng opp til femteplassen og 10 poeng ned til nedrykksplassene. Vi håper å ta flere poeng i de jevne kampene som vi føler glapp fra oss i vårsesongen slik at vi klatrer ytterligere på tabellen utover høstsesongen som starter opp igjen søndag 6. august borte mot Faaberg. Men først tar vi en oppsummering av statistikken etter halvspilt sesong.

Her kommer en oppsummering av målpoeng for laget så langt denne sesongen:

Mål: (kamper spilt)

12: Knut Olav Veimodet (14)

9 mål: Sander Hansson (15)

3 mål: Thomas Sørbøen (11)

2 mål: Wegger Kristoffer Bergsrud (13), Israil Edilsultanov (12), Teodor Skjel (11)

1 mål: Joar Hoberg (4), Even Thon (13), Johan Hansson (10), Mathias Kleven (2), Esrom Yemane (11)

Assists: 

9 assists: Sander Hansson

7 assists: Knut Olav Veimodet

3 assists: Israil Edilsultanov

2 assists: Kjetil Berge Strandbråten (6), Simen Lyngstad (13)

1 assist: Wegger Kristoffer Bergsrud, Johan Hansson, Even Thon

Gå til nyhetsarkivet

Kommende kamper på Blåbærmyra
søndag 04.08 kl. 15.00
Valdres FK - Lillehammer
4. div. kvinner
lørdag 17.08 kl. 15.00
Valdres FK 2 - Slidre/Røn
6. div Menn
» Valdres TV » Facebook
GENERALSPONSOR
HOVEDSPONSOR