Ridabu - Valdres FK » Black River Park » 26. mai 2024 14.00
Seniorlagene
Ridabu - Valdres FK
Black River Park
26. mai 2024 14.00
Valdres FK  -  Kolbu KK
Gjensidigebanen KG
Mikkel Lysne Bellika: 8 mål
Ola Bordewich Strøm: 4 mål
August Dygd Moberg: 4 mål

Damenes reisebrev fra Spania

Det var en intens, sosial og herlig uke i Lloret de Mar, Catalunya, for våre damer sammen med både herrelaget og juniorlaget til Valdres FK. Totalt var vi 78 på tur, hvor vi hadde 16 spillere og 3 trenere av disse. Du har kanskje fått med deg mye av våre aktiviteter via Instagram allerede? Hvis ikke kan du fremdeles gå inn på vår bruker der inne, @valdresfk_damer, og se både innlegg og ikke minst høydepunkter fra Storyene våre der under fanen "Spain". Uansett kommer en liten tekstoppsummering her.

For oss bestod treningsleiren av mye sosial aktivitet utenom de daglige øktene. Totalbelastningen var stor på leiren, og vi hadde blant annet 8 treningsøkter fordelt på 5 dager, inkludert en treningskamp. I løpet av treningsøktene jobbet vi oss gjennom de ulike fasene i spillet og jobbet både offensivt og defensivt. Med så mange spillere på hver økt og full bane tilgjengelig på hver økt fikk vi også øvd på mer storbanespill enn vi normalt gjør hjemme på Blåbærmyra og i Storhallen på Leira. I tillegg fikk keeperne litt ekstra oppmerksomhet på treningsleiren ettersom vi hadde med oss vår eminente keepertrener Christian Brenden hele uka.

Fredagen var første treningsdag for oss der nede og vi var første lag ut av våre utsendte Valdriser til å teste treningsanlegget vi primært skulle oppholde oss på. Vi trente på Camp Municipal Lloret de Mar, som var en helt ok kunstgressbane som var en del av et meget bra kommunalt treningsanlegg som var samlet på stedet. Det var tribuner i betong og en intim stemning på banen. Stemingen var god i finværet og det var faktisk flere som klarte å bli litt solbrente allerede på dag en.

Fredag Spain 2

Stemningen var høy første treningsdag i Lloret de Mar og jentene koste seg i finværet!

På lørdagen tok vi turen til byen Barcelona for å kjenne på fotballivet i byen og kulturlivet. Første stopp var naturligvis på ikke ukjente Camp Nou hvor vi var på omvisning og fikk se en brukbar premiesamling og en mildt sagt imponerende stadion. Dette var virkelig inspirerende og vi koste oss i de daglige omgivelsene til forbilder som Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen, som begge var representerte i klubbshopen. Deretter gikk turen direkte til erkerivalens hjemmebane hvor vi så Espanyol slå Mallorca 2-1 hjemme på RCDE Stadium. Der var det enorm stemning og trøkk og vi i Valdres FK ble ønsket velkommen på storskjermen av hjemmelaget i tillegg. En herlig opplevelse! Deretter dro vi inn til selve byen i Barcelona og gikk rundt i sentrum og koste oss i kulturbyen.

Lørdag Spain 1

Jentene ble inspirerte av å se den enorme stadionen til FC Barcelona og det var nok flere som kunne tenke seg å spille der en vakker dag...

På søndagen var det tilbake til arbeidet og vi hadde først fotballøkt nede ved havet i nabobyen før vi hadde felles styrkeøkt for alle tre lagene på tur med Coach KO. Vi på damelaget er vant til mye styrketrening, i motsetning til disse guttelagene og fikk virkelig satt skapet på plass her. Det er bare å komme seg opp i ringa gutter! Senere på kvelden var det bankett for alle lagene hvor alle lagene hadde prisutdeling for forrige sesong og stilte med underholding. En strålende dag fikk dermed en meget artig avslutning!

Styrketrening Spain Søndag

Når man vet hva man driver med trenger man ikke mer enn et konferanserom for å trene seg sunn og sterk. Vi inviterte med gutta fra både herrelaget og juniorlage på økt og viste dem hvordan det skal gjøres.

På mandag var vi tilbake på treningsfeltet og jobbet strukturert inn mot treningskampen på tirsdag. Men like etterpå var det duket for en Blåøkt for oss jentene. Vi ante ikke hva vi skulle og endte til slutt opp på et lokalt boksesenter hvor vi lærte grunnleggende bokse og sparketeknikk opp imot MMA og liknende idretter. En meget artig opplevelse med fantastiske instruktører (med proffbakgrunn) og nok en grunn for våre motstandere å passe seg litt ekstra denne sesongen, hehe.

Boksing Spain

Tirsdag var det duket for treningsøkt på morgenen før kamp på ettermiddagen. Økta gikk med til å drille lavt press og kontringer, samt mye dødballtreninger. Noe vi fikk svært mye nytte av i kampen på kvelden. Treningskampen var mot et meget solid J19-lag, altså et lag med nesten identisk gjennomsnittsalder som oss selv, som har gått ubeseiret gjennom hele sesongen sin som startet i august. Vi gikk ut i høyt press og sjokkerte dem virkelig og tok ledelsen allerede etter ca 10 minutter som følge av det gode høye presset vårt. Det var kun tilfeldigheter som gjorde at vi ikke ledet både 2 og 3-0 etter at et kvarter var spilt. Derifra begynte beina å bli for tunge for høyt press etter mange økter og ulike aktiviteter på leiren. Men da la vi oss dypere og trente på ulike taktiske løsninger for hvordan vi skal jobbe både i midtblokk og i lav blokk mot en så god teknisk og ballspillende motstander. Dette lyktes vi svært godt med og selv om hjemmelaget hadde mest ball etter åpningskvarteret skapte de veldig få farligheter og vi var minst like farlige på våre overganger. Utover i kampen, og spesielt i andre omgang, rullerte vi mye på laget og alle som kom inn gjorde en god figur og viste forståelse for de taktiske fasene vi var i underveis. Fem minutter før slutt glapp det litt på vår høyreside og de fikk komme til avslutning inne i boksen og klarte med en god avslutning fra skrått hold å sette ballen over keeper og i mål. Dermed endte det med 1-1 og en god kampprestasjon av våre jenter mot en meget bra motstander. Men aller viktigst var det å få øvd på hvordan vi ønsker å se ut defensivt, noe vi har prioritert mer i år enn i fjorårssesongen. Dette var svært lærerikt og en god opplevelse og erfaring å ta med seg fremover.

Treningskamp Spain

Vi møtte La Roca til treningskamp, som er områdets beste J19-lag og holdt på å påføre dem sesongens første tap, men de utliknet 5 minutter før slutt og det endte dermed 1-1.

Onsdag gikk med til restitusjonsøkt og lekpregede konkurranser. Hver aktivitet ga ulike poeng og vi mikset opp lagene hele veien. På den måten kunne vi kåre en poengvinner på slutten av økta og det ble ingen ringere enn Kelly He. Hun kan du lese mer om her på nettsiden under "Spillerstall" på damesiden, eller ta en titt på Instagram for å se hennes spillerpresentasjon. I tillegg samlet jentene seg på Padeltennis-banen på ettermiddagen for en siste økt i solskinnet før avreise mot hakket kaldere Norge og Valdres.

Padeltennis 1

Vi kjørte en liten turnering i padeltennis som avlutning oppholdet i Lloret de Mar. For en gjeng!

Alt i alt hadde vi stort utbytte av treningsleiren og føler oss mer samlet som lag både på og av banen. I tillegg har vi dominert i sosiale medier, spesielt på Instagram, slik at de som ønsker å bli mer kjent med oss kan ta turen innom og se hvor fantastisk flotte og gode jenter vi har med oss. Vi takker klubben for en fantastisk treningsleir og mange gode opplevelser som vi skal ta med oss i arbeidet fremover!

Benvinguts VFK

Vi ble ønsket skikkelig velkommen av Espanyol på RCDE Stadium under kampen mot Mallorca!

Søndagen etter retur spilte vi som kjent treningskamp mot Hallingdal og vi feide dem av banen med hele 13-0, selv med tunge bein, mye sykdom i laget og massevis av bytter underveis. Nå skal vi samle mer overskudd og fortsette utviklingen gjennom de siste treningskampene før sesongstart.

Gå til nyhetsarkivet

Kommende kamper på Blåbærmyra
lørdag 25.05 kl. 15.00
Valdres FK - Nordre Land/Torpa
4. div. kvinner
søndag 02.06 kl. 15.00
Valdres FK - Kongsvinger
G19 Elite
» Valdres TV » Facebook
GENERALSPONSOR
HOVEDSPONSOR