Valdres FK - Toten » Gjensidigebanen KG » 4. august 2024 17.00
Seniorlagene
Valdres FK - Toten
Gjensidigebanen KG
4. august 2024 17.00
Valdres FK 2 - 2 Gran
Gjensidigebanen KG
Mikkel Lysne Bellika: 3 mål
Israil Edilsultanov: 3 mål
Viktor Rotevatn Dahlen: 3 mål

Oddvin Sørbøen valgt til ny styreleder i Valdres FK!

Påtroppende styreleder i Valdres FK, Oddvin Sørbøen, har skrevet sine tanker om nåsituasjonen og fremtiden til klubben vår. Resten av styret består av Lars Jørgen Skjel, Terje Bråten, Ingrid Elise Bråten, Simen Høglien og Lene Dygd Kvisgaard, som alle ble gjenvalgt for en ny periode. Les innlegget under her: 

Valdres FK har avholdt årsmøte, og undertegnede har fått tilliten som styreleder. Nå skal det vel i ærlighetens navn sies at det var ikke mange motkandidater og pompøse valgkamptaler som skulle til, men jeg takker for at jeg ble vurdert og spurt som en kandidat, og jeg ser frem til å ta fatt på arbeidet!

Jeg har ikke vært veldig tett på Valdres FK opp gjennom årene, men har selvsagt fulgt med gjennom media og lokalmiljøet. Nå har jeg selv en sønn som nyter godt av tilbudet i klubben, og da føler jeg det naturlig å delta i dugnaden rundt organisasjonen. Valdres FK er kanskje den organisasjonen som engasjerer flest ungdommer i alderen 16-20 år i Valdres? Klubben aktiviserer nå mellom 40 og 50 ungdommer i denne aldersgruppa flere kvelder i uka (på grunn av restriksjoner får ikke de over 20 år delta ennå, dessverre). I Valdres FK bygges vennskap, samhold, verdier og bånd som ofte holdes livet ut. Valdres FK bidrar til å bygge gode forbilder og kommende ressurspersoner, som senere blir kapasiteter i idrettslag rundt i Valdres som trenere, styremedlemmer og ledere.

I Valdres er det en kamp om å holde befolkningstallet oppe. Lagidretter som fotball merker nedgangen i årskull, og økt samarbeid må til. Hver enkelt klubb klarer ikke å holde på eldre spillere, og derfor er Valdres FK et samarbeid for alle klubbene i Valdres. Jeg veit at flere hadde søkt seg vekk fra regionen allerede ved oppstart til videregående skole, hvis det ikke hadde vært et såpass bra fotballtilbud i Valdres.

De siste årene har vært noe tunge for klubben, både på og utenfor banen. Økonomisk har klubben i flere år drevet for kreditors regning, og sportslige ambisjoner har trumfet økonomisk edruelighet. Dette har det siste styret tatt tak i, og mye godt og dyrt arbeid har blitt lagt ned for å få alt opp på bordet. Fokuset har ligget på å få ryddet på utgiftssiden, og inntektssiden har kanskje blitt litt nedprioritert.  Det er fortsatt en stor jobb som må gjøres, og den er styret innstilt på å ta. Valdres FK har i alle år hatt store, lojale sponsorer som har stått sammen med klubben uten å forlange det helt store tilbake. Jeg ber om at alle legger merke til disse på vår hjemmeside. Jeg tør ikke nevne navn i fare for å glemme noen, men uten disse hadde vi ikke hatt Valdres Fotballklubb! Sponsorene vil vi i nær fremtid snakke med, og sammen skal vi legge planer for fremtidig drift.

Valdes FK har ikke hatt daglig leder det siste året, så alt administrativt arbeid foregår på dugnad. Dette er ikke holdbart over tid, men det blir ikke ansatt daglig leder før vi finner en person som har et brennende hjerte for Valdres FK. I første omgang fordeler styret denne jobben, men vi håper virkelig at du som leser dette kan gjøre deg noen tanker, og finne ut om det er noe DU kan bidra med for å hjelpe til? Vi har mange små jobber som skal gjøres, og mange av dere har også sikkert idéer som styret ikke har tenkt på, som kan hjelpe klubben. Og jeg er overbevisst om at det også vil gi deg selv noe tilbake! Dugnadsarbeid er sterkt undervurdert som positivt bidrag til vår psykiske helse. Vi har for eksempel loppemarkedet som generer gode inntekter, med et stort forbedringspotensial. Kanskje nettopp du kunne tenke deg å bidra noen timer der sammen med andre? Det er mange små og store oppgaver vi trenger hjelp til. Kanskje du har behov for noe arbeidshjelp? Vi har spreke ungdommer som gjerne tar en tørn! Eller kanskje du bare vil vise din støtte med et medlemskap som koster 250 kroner per år? Jeg håper i hvert fall at du ikke gruer deg til å ta kontakt, - dine idéer eller meninger lover vi å lytte til. Vi kan ikke love at vi får gjennomført alt eller er enig i alt, men vi vil i hvert fall lytte.

Jeg har ikke noe styreerfaring fra fotballklubber med ambisjoner. Som spiller selv kom jeg ikke lenger enn til noen innhopp på SAFK på begynnelsen på 90-tallet, som en relativt teknisk spiller med bra løpskapasitet, men med en kropp uten én eneste hurtig muskelfiber, samt sterk taklingsvegring. Dette gjorde at min fotballkarriere stoppet der. Senere har jeg drevet som selvstendig næringsdrivende, jeg har hatt noen styreverv i bedrifter, og noen verv i frivillige organisasjoner innen idrett- spesielt ski på forskjellige ambisjonsnivå. Disse erfaringene håper jeg kan være til hjelp i dette vervet. Valdres FK har store muligheter, men det må tas noen grep på alle plan.

Vi stiller seniorlag herrer i 4.div og senior damer i 3. div, pluss juniorlag for begge kjønn. Dette er per definisjon breddefotball, men den langsiktige målsetningen må være å fotfeste seg i hvert fall én divisjon opp. Skal dette lykkes må mye på plass, og mange må bidra. Hva vil vi med klubben? Skal vi være der vi er i dag, et godt tilbud for de som vil litt mer enn en trening i uka, men si oss fornøyd med det? Skal vi opp å kjempe i de øverste divisjoner? Har vi både økonomiske og menneskelige ressurser til dette? Hvilke konsekvenser får slike målsetninger? Jeg har ikke svar på alt dette, men forskjellige mål har forskjellige konsekvenser. Administrativt ligger Valdres FK i dag under nedrykksstreken.

Sportslig har vi en vei å gå når det gjelder treningsfokus og -mengde, om man vil opp et hakk. Der tror jeg vi har litt å lære av skimiljøet. Jeg er veldig klar over at skitrening og fotballtrening er to vidt forskjellige ting, men begge deler må gjøres med kvalitet, og en viss mengde om du ønsker fremgang. I Valdres har vi nå meget gode årganger som er på tur inn i junior- og seniornivå. På jentesiden herjet Fagernes IL i J17 i fjor. Gutta på G16 var ikke stort dårligere, og det jobbes godt og seriøst på G14- nivå på Bagn. Det sparkes også fotball andre steder i Valdres. Til å forvalte denne arven fra de lokale klubbene har vi et trenerteam som vi kan være stolte av. Vidar Hilmen på damesiden er en kjent fotballmann i Valdres, og sammen med alltid positive Magnus Bruskerud er de godt ivaretatt.  Merittlista og valdreshjertet til herretrener Atle Johansen er det heller ikke noe å utsette på. Philip Stensæter begynner også å få flere erfaringsår på baken, og med et år i eksil på Gjøvik, der Vind kan takke ham for at de slo Fagernes på målstreken i Elite G16, er han tilbake der han hører hjemme, enda litt smartere. På juniorklassene har vi en fotballklok og coming man i Daniel Enger, som har kontroll på gutta og jentene. Til sammen er dette et bra team med ungt og litt eldre som utfyller hverandre.  Dette er en av årsakene til at jeg har takket ja til å bruke en del av min våkentid for Valdres FK. Jeg har virkelig tro på at vi kan komme tilbake opp mot et nivå vi var for en del år siden, når Myra sin tribune var full av engasjerte valdrespatrioter, og ute på den grønne matta hadde flertallet av de unge lovende klingende valdresetternavn. Jeg var ikke den gang en del av det, men jeg ønsker å oppleve det, og tror vi sammen kan få det til. Vil du? Om ja, ta kontakt med undertegnede eller en i styret, og fortell hva du kan bidra med for Valdres FK. Jeg ser frem til mange gode fotballprater og øyeblikk!

 

Hilsen påtroppende styreleder

Oddvin Sørbøen

Gå til nyhetsarkivet

Kommende kamper på Blåbærmyra
søndag 04.08 kl. 15.00
Valdres FK - Lillehammer
4. div. kvinner
lørdag 17.08 kl. 15.00
Valdres FK 2 - Slidre/Røn
6. div Menn
» Valdres TV » Facebook
GENERALSPONSOR
HOVEDSPONSOR