Valdres FK - Toten » Gjensidigebanen KG » 4. august 2024 17.00
Seniorlagene
Valdres FK - Toten
Gjensidigebanen KG
4. august 2024 17.00
Valdres FK 2 - 2 Gran
Gjensidigebanen KG
Mikkel Lysne Bellika: 3 mål
Israil Edilsultanov: 3 mål
Viktor Rotevatn Dahlen: 3 mål

Går vitenskapelig til verks for å få spillerne i form

Trener Atle Johannessen går vitenskapelig til verks for å få spillerne i topp fysisk form før seriestarten i april. Gjennom måling av melkesyreverdier skal en få håndfaste opplysninger om hvor mye hver enkelt spiller forbedrer seg utover vinteren.

Spillerne skal igjennom tre tester før seriestart. Den første ble gjennomført da treningen startet for alvor i begynnelsen av januar, den andre vil finne sted i månedsskiftet februar/ mars og den siste like før seriestart. Testingen blir gjennomført på Beitostølen under overoppsyn av Frank Evertsen, som har mye rutine på testing av idrettsutøvere. Melkesyreverdiene blir målt etter fem minutter på tredemølla, og forhåpentligvis vil de vise en sterkt minkende tendens framover.

Det er ingen hemmelighet at Atle Johannessen var lite imponert over den fysiske formen til spillerne da han tok over i høst. Han har derfor satt det som prioritet nummer en å få opp kondisjonen til gutta. Det blir i vinter kjørt to rene løpsøkter i uka under ledelse av Joakim Wiik. Øktene inneholder intervaller av ulik lengde, og blir stort sett gjennomført på gangvegen mellom Fagernes og Leira. Dette kommer til å fortsette ut februar, forteller Johannessen.  Det har det bare blitt noen få inneøker så langt, mens balltreningen ellers har foregått på Blåbærmyra. Selv om banen er godt brøytet er det selvsagt ikke ideelle spilleforhold, men på den annen side går ballen fort på et hardt og glatt underlag. Dermed blir det et bra tempo i spillet.

Johannessen forteller at det er avtalt sju treningskamper i vinter. Den første finner sted i Årdal om en uke, onsdag 28. januar. Deretter følger:

Hallingdal 4. februar (noe usikker)

Gjøvik-Lyn 10. februar

Gran 21. februar

Hønefoss 28. februar

Skedsmo 14. mars

Nordre Land 26. mars

Alle kampene går borte.

 

Valdres FK stiller dessuten med tre lag i Beitostølen Cup til helga: Senior, junior og damer.

 

Når det gjelder årets spillerstall, vil vi komme tilbake med en foreløpig presentasjon snart.

 

Gå til nyhetsarkivet

Kommende kamper på Blåbærmyra
søndag 04.08 kl. 15.00
Valdres FK - Lillehammer
4. div. kvinner
lørdag 17.08 kl. 15.00
Valdres FK 2 - Slidre/Røn
6. div Menn
» Valdres TV » Facebook
GENERALSPONSOR
HOVEDSPONSOR