Valdres FK - Toten » Gjensidigebanen KG » 4. august 2024 17.00
Seniorlagene
Valdres FK - Toten
Gjensidigebanen KG
4. august 2024 17.00
Valdres FK 2 - 2 Gran
Gjensidigebanen KG
Mikkel Lysne Bellika: 3 mål
Israil Edilsultanov: 3 mål
Viktor Rotevatn Dahlen: 3 mål

Mørkt på Kolbu

Det ble, bokstavelig talt, mørkt på Kolbu i dagens kamp. Som en følge av at banen ikke har lys og at mørket tidligere og tidligere sniker seg inn på oss var det lite innbydende forhold for fotball onsdag når vi spilte 2-2 mot Kolbu i elitedivisjonen for junior.

For å starte med det viktigste: Prestasjonen mot Kolbu i dagens kamp var faktisk ikke god nok. Kolbu spiller i deler av kampen fletta av oss, og vi er, som gutta sier selv; heldige som får med oss ett poeng fra Toten.

At prestasjonen blir svak mener jeg kan komme av flere ting, men flere av disse bunner i grunn ut i for dårlig oppkjøring og forberedelser mot kamp som en følge av at kretsen har skjøvet kampen 1 time fram med avspark 18.30:

  • Tidlig avreise, ikke god nok tid for å komme seg fra jobb/skole, hjem, spise og forberede seg i  tilstrekkelig grad før kamp.
  • Vi makter ikke å komme oss til rett spenningsnivå inn mot oppvarming og kampstart. Vi kommer til stadion 35 minutter før kampstart. Det er minimum 25 minutter for lite tid.
  • Kampmøtet blir amputert grunnet tiden, og vi får ikke lagt klare nok avtaler og satt premissene for hvordan vi skal angripe kampen i tilstrekkelig grad.
  • Oppvarmingen starter 22 minutter før kampstart, og blir amputert og preget av stress.
  • Grasbane er unektelig ekstremt uvant, særlig en særdeles våt og glatt grasmatte i kombinasjon med kunstgras-sko eller andre korte knotter er lite gunstig og fører til at vi ligger mer på bakken enn vi er oppreist.
  • De siste 20 minuttene spilles i mørk skumring.

Baneforholdene er selvfølgelig like for begge lag, men vi sliter oppriktig med å etablere spill på Kolbus gressmatte i dag - selv om vi ønsker, og gutta virkelig prøver. Flere av de overnevnte forholdene fører til en helt tydelig passivitet i en stresset spillergruppe, stress som forplantet seg hos alle spillerne og virket å være der fra start til slutt. Det førte til lite kommunikasjon, høye skuldre, derav høy feilpasningsprosent og flere merkelige ballberøringer.

Det er kjedelig som trener å se en gjeng med virkelig talentfulle og ambisiøse fotballspillere prestere på 70-80 prosent av maks, når man mistenker at ytre forhold har en viss del av skylden. Jeg håper og forventer derfor virkelig at resten av høstkampene våre er lagt på baner med flomlys som innbyr til det jeg anser som mer utviklende spill og at kampene kan spilles til normal tid i ukedagene.

Disse guttene fortjener bedre enn totalpakka de fikk i dag. Min mening.

Tony André Strande, juniortrener.

Kort sammendrag:
Vi tok ledelsen 1-0 ved Erlend Flaten, før Kolbu utlignet til 1-1 før pause. Etter pause scoret Kolbu først, før Ørjan Sørflaten 2 minutter før kampslutt fikk kranglet et langt kast i mål. 

Laget:
Simen Kjellgreen, Erlend Flaten, Marius Sætre, Jostein Volden, Kristian Hovi, Morten Nerli, Kasper Dyve, Joakim Halvorsen, Erlend Sæbu, Lars Fredrik Brateng, Ørjan Sørflaten.

Innbyttere:
Sindre Bolstad (57. min for Brateng), Erland Meldal (66. min for Halvorsen), Bjørnar Sæthershagen (66. min for Sætre), Andreas Nyhagen (75. min for Nerli), Eivind Ringen (75. min for Hovi).

Målscorere:
Erlend Flaten, Ørjan Sørflaten

Gå til nyhetsarkivet

Kommende kamper på Blåbærmyra
søndag 04.08 kl. 15.00
Valdres FK - Lillehammer
4. div. kvinner
lørdag 17.08 kl. 15.00
Valdres FK 2 - Slidre/Røn
6. div Menn
» Valdres TV » Facebook
GENERALSPONSOR
HOVEDSPONSOR