Valdres FK - Toten » Gjensidigebanen KG » 4. august 2024 17.00
Seniorlagene
Valdres FK - Toten
Gjensidigebanen KG
4. august 2024 17.00
Valdres FK 2 - 2 Gran
Gjensidigebanen KG
Mikkel Lysne Bellika: 3 mål
Israil Edilsultanov: 3 mål
Viktor Rotevatn Dahlen: 3 mål

Ole vurderer situasjonen to uker før seriestart

Første påskedag er det nøyaktig to uker til Alta stiller på Blåbærmyra for årets første seriekamp. Vi har spurt trener Ole Skouboe om status for klubben nå like før alvoret tar til.

Av de elleve som startet fjoreårets sesong mot Strømsgodset 2 er det bare Joakim Wiik, Ardjan Fera og "Pachu" Martinez som er tilbake. Blant annet på denne bakgrunn er det flere som har lansert Valdres som en nedrykkskandidat sesongen 2013. - Enig, Ole Skouboe? Nei, jeg føler det ikke slik. Nå kjenner jeg ikke så mye til de andre lagene i avdelinga, ettersom vi bare har erfaring fra møter med Gjøvik. Men vi fokuserer annerledes. Det er nå ellers et spørsmål jeg helst vil unngå å tenke på...

-Hva har dere lagt vekt på i treninga så langt? - Vi har altså trent i gjennomsnitt seks ganger i uka siden starten av januar. Spillestilen vår krever mye løping, og vi har derfor lagt stor vekt på det fysiske. Det har vært tøft for spillerne, også på grunn av lang treningsvei hver dag til Etnedal. Men de har vært positive og tacklet det fint! Under trening spiller vi ellers gjerne på små flater med korte pasninger, men gjerne slik at etter 2-3 korte, varrierer vi med en lang. Kun kortpasninger kan det fort bli for enkelt å demme opp mot.

- Da er vi over på spillestil. I kampen mot Gjøvik (3-0) viste kanskje Valdres fotball slik du ønsker at laget skal spille? - Det stemmer. Vi ønsker å være et ballbesittende lag, med stor bevegelse og press på motstanderen. Kampen mot Gjøvik gir oss tro på det vi gjør, for her fungerte det slik vi har tenkt!

DSC_0469.JPG

-Styrker og svakheter i laget? - Førsteelleveren vår mener jeg er sterk. Men stallen er jo liten, og vi er sårbare for skader. Antallet keepere (èn!) var også et problem, men et som nå er løst med Gonzalo. Jeg var ikke utilfreds med Tomas (Varpestuen); han er en sympatisk, veltrent og hardtarbeidende spiller. Men vi måtte ha to kvalifiserte målmenn! - Mangel på luftstyrke i angrep er kanskje også en utfordring? - Det kan du forsåvidt si, men vi må legge opp spillet deretter. Vi har jobbet mye med cornere og frispark, og da blir spillere flyttet opp. Ellers får vi prøve å holde oss mest mulig langs bakken.

Skouboe skryter også uhemmet av lagets spanske spillere: - Det er en fantastisk situasjon for klubben å ha slike typer! Dette er ikke spillere som kommer over en kort periode for å tjene penger, det er gutter som satser for fullt på å intigrere seg i lokalmiljøet og å bidra til å utvikle klubben. Gonzalo er alt i full gang med norskopplæring (slik som de tre andre) og alle fungerer som trenere på ulike nivå. For meg har det vært meget bra å få Manuel Hervas som assistenttrener. Han er super-profesjonell og har mye erfaring å bidra med fra spill på høyt nivå. -Og så passer vår kjemi godt sammen!

- Våre utenlandske spillere, Kalle Neale medregnet, bidrar ellers mye til et godt miljø i klubben. Kan nevne at Alonzo til hver kamp dukker opp med en stor plastbag med et uhyre av et musikkanlegg i. Her spilles det spansk musikk så det ljomer i garderobeveggene! Slik jeg ser det har vi en fin blanding av lokale, norske gutter og et internasjonalt miljø. Og godt kameratskap, det kan vi nå langt med!

- Til slutt, Ole, ber vi deg stille opp på en liten påskequiz. Her vil vi teste dine kunnskaper om dansk-norske  forhold.  - Javel, kør i vei!

Spørsmål 1: I 1905 ble Norge selvstendig, og vi valgte en ny konge. Hvem var det?

- Hmm, han var vel fra Danmark da, ettersom du spør. Men navnet....

Det var prins Carl, som i Norge tok navnet Haakon. 0 poeng!

Spørsmål 2: En turistbedrift her i Valdres har et dansk-inspirert navn. Hva er det?

La meg se..., en turistbedrift... her i Valdres. - Ja, i nærheten av Aurdal. - Ah, da er det vel Danebu, som ble gitt til Danmark som takk for hjelpen etter krigen. - Korrekt, 1 poeng.

Spørsmål 3: Hvilken berømt dikter er født og oppvokst i Bergen, men skrev sine mest kjente skuespill i København og bodde det meste av livet i Danmark? Her må vi altså tilbake til 1700-tallet...  (Ole tenker hardt og lenge.) Vi har jo Holberg....

Det er Holberg! Da ble det 2 poeng av 3 mulige: Det er bestått, og du kan fortsette som trener for Valdres FK! Og blir det 2 av 3 poeng i snitt til sommeren skal vi heller ikke klage.

Vi takker Ole Skouboe for intervjuet og ønsker fortsatt god påske!

 

 

Gå til nyhetsarkivet

Kommende kamper på Blåbærmyra
søndag 04.08 kl. 15.00
Valdres FK - Lillehammer
4. div. kvinner
lørdag 17.08 kl. 15.00
Valdres FK 2 - Slidre/Røn
6. div Menn
» Valdres TV » Facebook
GENERALSPONSOR
HOVEDSPONSOR