Ny seier i sesongoppkjøringen

Det var duket for årets andre treningskamp for herrene våre når de tok turen til Raufoss for å spille mot Lillehammer FK og en gammel kjenning. Begge lag spiller i år i 4. divisjon og det var derfor en god test for våre gutter på hvordan nivået vi har i vente er. Og denne testen bestod gutta med glans.

Fra start stilte vi følgende lag:

Kristian Bakken, Johan Hansson, Joar Hoberg, Brage Skattebo, Even Thon, Kjetil Strandbråten, Thomas Sørbøen, Wegger BErgsrud, Israil Edilsultanov, Knut Olav Veimodet og Sander Hansson. Med på benken hadde vi også Simen Lyngstad, Abdullah Alshaban, Andreas Haugen og Meinolf Bloksijl som alle fikk mye spilletid på Raufoss.

Lillehammer, som for tiden trenes av tidligere Valdres FK-trener Morten Skjærstad, var klare favoritter før kampen med tanke på at de i fjor spilte i 3. divisjon mens våre gutter spilte i 5. divisjon. Men Valdres FK gikk rett i strupen på Lillehamringene og etter bare 5 minutter sender Even Thon våre helter i ledelsen med en flott avslutning etter en høy gjenvinning og en hurtig og effektiv kontring. For når Issy Edilsultanov hoppet over ballen og satte ut forsvaret til Lillehammer fikk Thon tid til å legge an med ett touch før han banket ballen i lengste vinkel med en bestemt avslutning. Og dette var et tidlig varsel om hva som skulle kommer utover i kampen.

For Valdres FK fortsatte å presse høyt og aggressivt og fikk flere farlige overganger og spilte god fotball gjennom hele omgangen. Vi både kunne og burde faktisk scoret flere ganger før pause. Spesielt høyresiden med Issy og Even var livsfarlig på kontringer. Men det stod "bare" 1-0 til pause, men tilbakemeldingen fra trener Dahlen var tydelig: "Vi skal fortsette å jage dem og skape sjanser".

LFK Raufoss

Det gjorde gutta og etter nye 5 minutter hadde Thon satt nok en ball i garnet bak Lillehammer-keeperen. Etter powerplay inne i sekstenmeteren til Lillehammer er det Thomas Sørbøen som slår hardt og flatt inn mot Knut Olav Veimodet som må bruke hælen for å få ballen på mål, keeper redder forsøket, men Veimodet klarer å pirke den løse ballen ut til Thon som er på riktig sted til rett tid og setter den i det relativt åpne målet.

Bombarderingen av motstanderens 16-meter fortsatte både i form av eget spill og gjennom skyhøyt press-spill uavhengig av hvem som ble byttet ut og inn på laget. Og det var press-spillet som skulle føre til kampens siste soring og spikeren i kista for Lillehammer når vi presser fram en svak pasning fra LFK-keeperen til stopperen som misser i mottaket. Der står nemlig Veimodet klar og setter ballen mellom beina på den utrusende keeperen på halv volley og vi får 3-0 målet vårt etter cirka 66 minutter spilt.

Vi holdt trykket oppe ut kampen, og selv om Lillehammer var på enkelte visitter ble det aldri veldig farlig i andre enden utenom en corner noen minutter før slutt som reddes på strek av vikarierende stopper Veimodet.

Alt i alt en veldig solid lagprestasjon fra hele troppen og en god gjennomkjøring. Begge lag stilte med reduserte tropper så det vil nok bli tøffere når sesongen starter, men like fullt en god prestasjon og gjennomkjøring for våre gutter. Nå retter vi fokus mot Årdal igjen førstkommende fredag før vi setter kursen mot Spania på treningsleir.