Bare nesten på Gjøvik

En elendig førsteomgang ødela for Valdres FK i dag. Ved pause stod det 3-0, og det hjalp ikke at valdrisene skåret to etter pausen og var millimetre fra å få det tredje. Bildet: Ryan Nelson har akkurat satt inn 2-3.

Gjøvik-Lyn - Valdres 3-2  (3-0)

Alt etter ett minutt og tredve sekunder lå ballen i nettet bak Rafael Veloso (Se bildet under). Da fire minutter var gått stod det 2-0, og med 19 minutter spilt viste lystavla på Gjøvik stadion 3-0. Alle tre målene var gode avslutninger fra Gjøvik-Lyn, men hvor var våre folk? Hele første omgang ble Valdres løpende i mellom, kom aldri opp i dueller og lot ballsikre gjøvikensere dominere stort. Det var klasseforskjell på lagene i første omgang, og tilreisende valdriser satt med en flau smak i munnen ved pause.

DSC_6428.JPG

1-0!

Det ble mer fart i valdrisene etter pause, og særlig etter at Dan Mönell hadde reduset til 1-3 på en fin volley. Dan sliter ellers med helsa for tida, og det var ikke mye vi så til den gode svensken i dag. Men skåringen ga Valdres ny kveik, og vi greide tidvis å sette Gjøvik-Lyn under press. Med et kvarter igjen å spille snappet Ryan Nelsom opp en pasning i Lyn-forsvaret, kom alene mor keeper og gjorde ingen feil. Dermed 3-2.

DSC_6462.JPG

Runar Brenden kjempet godt, men måtte innse at det ikke ble poeng av det.

Valdres hadde sine sjanser til å utligne, og aller nærmest kom Simen Høglien minutter før slutt. Men frisparket fra 17 meter strøk stolpen.

Trener Atle Johannessen startet med en femmer bak i dag, og planen var å ligge lavt. Men det virket som om den tidlige skåringen til Gjøvik-Lyn ga Valdres et sjokk som lammet mannskapet hele første omgang. Da hang vi ikke med i det hele tatt, og alt i alt var det vel derfor fortjent at hjemmelaget beholdet alle poengene til slutt.

Ørjan Vilhelmshaugen måtte ut med lyskeproblemer mot slutten av første omgang. Inn kom Robert Rabben, som gjorde sine saker godt. Men bestemannsprisen i dag går nok likevel til Ryan Nelson. Roar Amundsen pådro seg gult kort, og må derfor stå over mot Lillehammer neste helg.

DSC_6616.JPGBekymrede karer, og med god grunn: Trener Atle Johannessen og lagkaptein Thomas Brekken.