Valdres FK jr 6 - 0 Nordre Land
August Dygd Moberg: 3 mål
Ola Bordewich Strøm: 3 mål

Tre poeng på en dårlig dag

Valdres tok sin tredje strake seier da Lokomotiv Oslo ble slått 2-1 på Blåbærmyra lørdag. Men vi måtte slite hardt for poengene på en dag da spillet sjelden satt som det skulle. Bildet: Simen Høglien avgjorde i andre omgang.

Det begynte riktignok bra. Valdres var klart best i første halvdel av første omgang, og det meste tydet på at det skulle bli en enkel match. Valdres tok da også ledelsen etter 11 minutter ved Dan Mönell. Lokomotivs keeper gikk ut for å ta ballen omtrent på 16-meteren, men Mönell kom høyest og ballen rullet pent og pyntelig over målstreken. Et mål den ellers gode keeperen nok må ta på sin kappe. Mönell hadde forøvrig en kjempesjanse til å øke bare minutter etterpå, men denne gangen greide keeperen å avverge.

DSC_5640.JPG

Roar Amundsen viste mye positivt.

Etter halvspilt første omgang begynte Valdres å ta foten av gasspedalen, og Lokomotiv overtok gradvis initiativet i kampen. Slik fortsatte det også etter sidebytte, og før timen var spilt var det klart for utligning. En Lokomotiv-spiller fikk fyre av fra vel 16 meter, og det lave skuddet gikk forbi Rafael Veloso og i mål.

Kampen stod nå og vippet, men heldigvis vippet den vår vei. Ti minutter etter utligningen greide Thomas Brekken å erobre ballen, leverte til Simen Høglien som smelte til fra tjue meter. Keeper fikk handa på ballen, men greide ikke å holde det harde skuddet.DSC_5620.JPG

Det var vanskelig å stoppe George Milner, og Lokomotiv måtte ofte bruke både armer og bein.

Resten av kampen ble spennende, da Lokomotiv presset på for utligning og kom farlig nære ved et par anledninger. Mest prekært var det da de kom fram på sin høyreside, la inn foran mål der keeper Rafael Veloso måtte ta fram en utrolig reaksjonsredning for å slå ballen til corner. Uten tvil dagens prestasjon på Blåbærmyra!

Valdres greide å stå imot de siste minuttene og sikret dermed tre nye poeng og en sjetteplass på tabellen. Tilsynelatende en trygg plass, men gjennomføringen av kampen var ikke betryggende. Noe skuffende var det at vi greide å skape såpass lite framover på banen, til tross for mange kvalitetsspillere i offensive roller.

George Milner ble kåret til dagens mann av Drageberget. Engelskmannen la ned en voldsom arbeidsinnsats og greide ofte å rive opp spillet til motstanderen. Positivt var det også at vi greide oss uten gule kort, noe som er hyperviktig med en så knapp stall som vi nå har.