Sterk borteseier i hovedstaden

Valdres tok en sterk borteseier da det ble 2-1 over Lokomotiv Oslo fredag kveld. Skåringer av Andreas Nyhagen og William Nissen avgjorde kampen. Bildet: Simen Høglien

Det var en jevn kamp på Tørteberg kunstgress, ifølge lagleder Philip Stensæter. Sjansestatistikken endte 3-3, men Valdres greide altså å skåre på to av sine sjanser. Bakerst hadde Valdres-keeper Rafael Veloso hadde en god dag på jobben, og ordnet opp i det meste.

Valdres tok ledelsen etter ca. tjue minutter med en praktskåring av Andreas Nyhagen. Nyhagen fikk ballen ute på høgresida, skar innover i banen og dunket ballen opp i lengste kryss fra etparogtjue meter.

0-2 kom ti minutter seinere etter et godt Valdres-angrep. Ballen ble spilt i bakrom til Simen Høglien, som la inn foran mål. Der kom William Nissen og sendte den videre i nettet. Det var Nissens første skåring for Valdres i en obligatorisk kamp.

I andre omgang falt Valdres litt bakpå, og Lokomotiv Oslo fikk sin redusering etter 80 minutter. En Lokomotiv-spiller fikk et gjennomspill, dempet ballen alene med Valdres-keeperen og sørget for ny spenning i kampen. - Det luktet offside, mener Philip Stensæter, som likevel ikke kan avgjøre saken 100%

Det ble selvsagt et visst trykk mot Valdres-målet de siste ti minuttene, men stort sett hadde Valdres god kontroll. Lokomotiv skapte lite av sjanser, og Valdres red det hele godt av.

Valdres' beste? - Hele laget var bra, sier Stensæter, men hvis jeg må velge så blir det kaptein Øyvind Lund. Han gikk foran og pisket de andre fram til seier!

Valdres FK: Rafael Veloso, Jonas Fugllien Hauge, Knut Masdal, Runar Brenden, Ryan Lee Nelson, Andreas Rosendahl Nyhagen, Thomas Brekken, Øyvind Lund, Simen Høglien, Robert Frydenlund Rabben og William Nissen.

Innbyttere: Ørjan Vilhelmshaugen (17 minutter for Robert F. Rabben), Kasper Dyve (ti minutter for William Nissen), Benjamin Vidme Skattebo (Ett minutt for Simen Høglien).

PS! Dan Mönell var syk, i tillegg til å være skadd. Det er likevel godt håp om at han spiller neste kamp, mener lagleder Philip Stensæter.