Valdres FK jr 6 - 0 Nordre Land
August Dygd Moberg: 3 mål
Ola Bordewich Strøm: 3 mål

Knuste serielederen!

Valdres feide serieleder Kongsvinger av banen med 4-0 på Blåbærmyra søndag. Juniorene skapte en mengde sjanser og viste til tider feiende fin fotball. Bildet: Marius Bråten

Valdres førte kampen mot Kongsvinger fra avspark, men det varte til 34 minutter før det ble skåringer. Kongsvingers forsvar og keeper var merkelig passive på et innlegg fra siden, og Sondre Evensen utnyttet nølingen til å krangle ballen over streken. To minutter seinere tok Kasper Dyve fram frisparkfoten: Skuddet fra 25 meter skrudde over muren og inn i hjørnet forbi keeper. Dermed 2-0 til pause.

DSC_8922.JPG

Kasper Dyve blir gratulert med 2-0.

Valdres skapte en mengde sjanser i begynnelsen av andre omgang, og 3-0 ble det da vel kvarteret var spilt. William Nissen fikk et fint gjennomspill, kom alene mot keeper og gjorde ingen feil. Kongsvinger på sin side spilte seg også til et par feite sjanser i andre omgang, men keeper Knut Ole Ranheim var i praktslag og avviste alle forsøk. Spikeren i Kongsvinger-kista satte Bendik Strand Moen ti minutter før slutt, da han fikk et gjennomspill, tok ballen på direkten og lobbet elegant over gjestenes keeper og i mål.

Det var mye å glede seg over hos Valdres i dag. Midtbanen var flinke til å spille ballen raskt i bakrom, og Kongsvingers forsvar greide ikke å henge med. Det skal dog legges til at dagens Kongsvinger-lag nok ikke var det sterkeste klubben kunne stille.

Trener Ole Anders Ulven ble etter kampen spurt om han har ambisjoner om å vinne eliteserien og dermed rykke opp til Interkretsserien neste år, men svaret var kontant: