Valdres-seier i cupen

Årets første obligatoriske kamp endte med 3-1 seier til Valdres FK over Follebu i dag. Dermed er Valdres FK klar for andre kvalifiseringsrunde i NM, en kamp vi håper skal gå på Blåbærmyra like etter påske.

Follebu spiller i fjerde divisjon, Valdres i tredje. Forskjellen var merkbar fra første spark, og det var sjelden Follebu fikk låne ballen i første omgang. Valdres kjørte opp flere gode angrep, spesielt på venstre kanten ved Joakim Wiik. Kampen inneholdt hele fire straffespark, og etter 19 minutter var det klart for det første. Men Thomas Brekken sparte på kruttet, og Follebus keeper reddet. Noen minutter senere, etter at Follebu hadde fått et mål annulert for offside, satte Haris Heremic inn straffespark nummer to. Like etter kvitterte Follebu fra 11-meteren, men Joakim Wiik sendte Valdres i føringen igjen etter halvtimen. Wiik fintet bort et par forsvarsspillere og satte ballen vakkert i mål. Dermed 2-1 til Valdres ved pause.

Andre omgang ble ikke like god  fra Valdres sin side. Kampen jevnet seg mere ut, men det var Valdres som scoret etter 52 minutter ved Jonas Jørgensen. Dansken dro seg forbi et par motstandere og satte ballen i mål med et lavt skudd. Etter dette hadde valdrisene god kontroll, bortsett fra nok et straffespark til Follebu mot slutten av kampen. Dette reddet Kert Kûtt mesterlig, slik at sluttresultatet ble 1-3.

For Valdres var det svært tilfredsstillende med en seier, etter fem strake tap i treningskampene. Trener Atle Johannessen var godt fornøyd med første omgang, men mente at balltempoet falt for mye i andre. Kampen var et likevel godt steg i riktig retning, og vi ser fram til fortsettelsen i årets NM.