Seiret på Dokka

Valdres FK 1 vant 4-3 mot Nordre Land på Dokka, etter å ha ledet 3-1 til pause.

Med en god seriestart borte mot Toten sist, så var vi opptatt av å holde samme kvalitet pluss litt til mot tøff motstand i dag. Det klarte vi også, i 53 minutter.

Vi presset innledningsvis, og hadde gjennom førsteomgangen mye av ballinnehavet og linet opp flere gode målsjanser. Etter 16 minutter ble Lars Fredrik Brateng slått alene i bakrom fra Simen Fugllien. Han gjorde ingen feil, og satte 0-1. 10 minutter senere scoret Nordre Land på en corner. Vi gjorde ikke en god nok jobb med å nekte innløp, og to mann fikk gå opp tilnærmet upresset i fart på 6-7 meter. Den ene av disse maktet å få ballen i mål. 1-1.

Vi fortsatte med vårt, og ble bare periodevis avbrutt i angrepsspillet etter brudd på egen banehalvdel av et direktespillende Nordre Land-lag som virket å ha ett mål for dagen; gå direkte inn i bakrom og bruke duellkraft. Det lyktes de også tidvis med, og våre forsvarere og keeper gjorde en knalljobb for å hindre mål mot. Etter 40 minutter svarte vi på corner, og Arthur Øverseth ble målscorer etter en godt slått corner av Kasper Dyve samt knallhard kjemping i feltet av Bjørnar Sæthershagen. 1-2.

Dagens, kanskje årets, fineste angrep kom tre minutter senere. Kasper Dyve ble satt opp rettvendt, siktet seg inn og slo 35 meter med millimeterpresis pasning på Lars Fredrik Brateng som med et god løp gjorde seg fri i bakrom og lobbet ballen fra 25 meter direkte over en utrusende keeper. Fotballmagi; ferdigheter, blikk og finesse fra de to involverte. 1-3.

Etter pause la nevnte Dyve på til 1-4 med en rysare av et langskudd. 30 meter, knallhardt, til høyre for keeper. Da hadde det gått 53 minutter, og våre 11 må ha tenkt at kampen nå "var over". Om skylda lå på fjellturer mandag til onsdag i regi av skolen eller at vi følte oss motstanden "overlegne" er vanskelig å vite, men:

Vi falt i intensitet, sluttet å kommunisere og la ikke godt nok press på motstanderen de siste 37 minuttene. De fikk slå langpasningene høyere i banen, fikk mer plass og fikk løpe etter forsvarere med nesen mot egen goal. Da takket og bukket Nordre Land, som reduserte to ganger før kampslutt og lagde spenning siste 10 minuttene. Med god innsats de siste minuttene red vi stormen av, og vant 3-4.

Vi leder nå serien etter to serierunder, med 6 poeng på to bortekamper og 9-4 i målforskjell.

Neste kamp for JR1 er hjemme mot Gran fredag 5. september klokken 1930. Junior Elite møter Kongsvinger søndag 31. august klokken 15 på Blåbærmyra.