Brumunddal tok poengene

Det var de blå fra Brumunddal som hadde grunn til å juble på Blåbærmyra i kveld. 0-2 ble resultatet etter at gjestene hadde scoret ett mål i hver omgang.

Valdres stilte noe overraskende med Joakim Wiik fra start på midtbanen. Wiik er klar etter skade, men mangler matchtrening, og Leif Tsolis ville nok foretrukket å spare Joakim til senere oppgaver. Men med Rafal Turczyn og Desmond Chappy ute med skade, og Alonso Sanchez Gonzales bare delvis klar, hadde Valdres-treneren få alternativ.

Første omgang var jevnspilt. Valdres åpnet best og det var sjanser til begge lag, men det var Brumunddal som fikk ballen i mål. Etter 26 minutter ble det plutselig store åpninger på vår venstreside, og et innlegg herfra ble ekspedert i mål av Gaute Granmo. Resten av omgangen var det Valdres som hadde ballen mest, men uten at det ble store sjanser til noen av lagene.

Andre omgangen var så vidt begynt da Brumunddal fikk frispark fra 25 meter. Ballen ble slått inn foran mål, og til tross for at det var mange Valdres-spillere rundt femmetersmerket, var det Aleksander Melgavis som kunne stikke fram beinet og sette ballen i mål. Se bildet under.

DSC_4245.JPG

I resten av omgangen var det envegskjøring mot målet til Brumunddal. Valdrisene hadde ballen det aller meste av tida, men greide sjelden å komme til sjanser. Det ble mange innlegg fra kantene, men Brumunddals forsvar med Øystein Kvello i spissen hadde få problemer med å rydde unna. Brumunddal spilte klokt, med mange mann i forsvar og Valdres fikk aldri plass til å spille seg igjennom. Det ble riktignok bedre da Alonso Sanchez Gonzalez kom innpå etter 65 minutter, men noen susende langskudd var det nærmeste Valdres kom. På slutten ble det naturlig nok store rom i andre enden, og Brumunddal hadde to kjempesjanser til å øke ledelsen.

For Valdres-trener Leif Tsolis var det oppmuntrende at Valdres kjørte kampen i lange perioder, og til tider ble det også vist godt spill. Men det må være et tankekors at vi hadde ballen så mye uten at det ble flere målsjanser ut av det.

Drageberget kåret Stig Karenstuen til Valdres' beste.