Topp underholdning, null poeng

Valdres tapte 3-4 mot FK Tønsberg på Blåbærmyra lørdag. Det var det få som ville tippet da Valdres kjørte rundt med motstanderen i første omgang.

Det var et fyrverkeri av en fotballkamp vi fikk se i første omgang. Valdres tok ledelsen med en heading av Manuel Hervas etter 16 minutter, men innen den tid hadde begge lag hatt to kjempesjanser til å score. 2-0 ble det seks minutter senere da Simen Høglien fikk stjernetreff fra tjue meter. Etter dette vartet Valdres opp med feiende flott fotball og kunne fort gått opp i en tremålsledelse. Men etter 37 minutter fikk en Tønsberg-spiller god tid til å sikte inn fra 20 meter, og Gonzalo Gutierrez Meson rakk aldri å reagere på skuddet. Deretter kom to like situasjoner som snudde kampen: Tønsberg fikk corner, Valdres greide ikke å forsvare seg i feltet og dermed fikk Tønsberg pirket inn to mål.

Tønsberg startet andre omgang best, men ble redusert til ti mann etter 53 minutter: "Pachu" ble dratt ned på veg igjennom, og dommeren dro korrekt opp det røde kortet. Dermed ble det tent nytt håp på tribunene på Blåbærmyra.

Men ti minutter senere ble Valdres tatt på fersken med forsvarsspill av kamikaze-typen. Tre Valdres-forsvarere lot en Tønsberg-spiller få stå aldeles alene på en kontring, og dermed 2-4. Resten av kampen la gjestene seg klokelig tilbake på banen, og Valdres kom sjelden til muligheter. Riktignok greide Simen høglien å redusere etter 83 minutter, men nærmere kom aldri våre karer.

Forsvarsspillet til Valdres sviktet litt for ofte i dag. Det manglet både duellkraft og  tempo i den bakre fireren. Når heller ikke keeper fant fram til storspillet, ble det nederlag mot et ungt Tønsberg-lag som aldri lot seg bringe ut av fatning.

Thomas Brekken ble kåret til Valdres' beste av Drageberget.