Valdres FK jr 6 - 0 Nordre Land
August Dygd Moberg: 3 mål
Ola Bordewich Strøm: 3 mål

Defensive problemer ga nytt tap

Valdres tapte 2-5 for Oppsal i kveldens kamp i interkretsserien. Gjestene avgjorde kampen i første omgang ved å sette fire baller bak Valdres-keeperen.

Valdres åpnet friskt i kveld og tok ledelsen etter ti minutters spill. Etter fine kombinasjoner på venstresida ble ballen spilt inn foran mål der Rolf Erik Hagadokken scoret fra kort hold. Men deretter åpnet Valdres-forsvaret låvedøra, og Oppsal takket for tilbudet ved å sette fire baller bak Rune Aleksander Østgård. Forsvaret vårt markerte ikke godt nok, hang ikke med på tempoet og hadde liten kommunikasjon i denne perioden. Framover på banen var det slett ikke ille, og med litt mer flaks og dyktighet kunne Valdres fort hatt like mange mål som gjestene.

Andre omgang åpnet bra for Valdres: Etter bare ett minutt pekte dommer Frydenlund på straffemerket, og Andreas Dyve satte straffen i mål. Valdres greide til tider å legge press på osloguttene etter dette, men angrepsspillet ble etterhvert noe for ensformig. Istedet scoret gjestene og avgjorde kampen for godt etter 69 minutter, da Valdres-forsvaret ikke hang med på et innkast. Dermed endte kampen med 5-2 til gjestene fra Oslo.

Valdres har med dette sluppet inn hele ti baklengsmål på de to første kampene etter ferien. I kveld var savnet av midtstopper Henrik Fossholt stort. Fossholt har startet studier i Oslo og rakk ikke tilbake til dagens kamp. Trener Audun Magnus Bakken regner likevel med å ha Fossholt på laget resten av sesongen. Positivt er det også at førstekeeper Kristian Bakken er tilbake. Bakken kom inn i andre omgang i dag og blir trolig disponibel framover. Derimot kommer Joar Hoberg etter alt å dømme til å bytte ut Valdres-drakta med Kongens klær ganske snart.

Valdres har nå gjort unna de tre øverste lagene på tabellen, og kan kanskje se lysere på kampene som kommer. Men dersom ikke forsvaret greier å tette igjen, kan det komme til å bli tungt å hente poeng utover høsten.