Valdres FK jr 6 - 0 Nordre Land
August Dygd Moberg: 3 mål
Ola Bordewich Strøm: 3 mål

Dobbel ulykke for juniorene!

Juniorene fikk juling i dobbel forstand av Stabæk i kveld. Gjestene vant kampen 4-1, og i tillegg måtte Valdres' godt midtstopper Henrik Fossholt (bildet) avslutte kampen på båre.

Stabæk tok ledelsen allerede etter 6 minutter på Blåbærmyra. Gjestene slapp igjennom på høgresida og satte ballen sikkert i mål. Valdres kjempet godt for å ta igjen forspranget, men måtte se at Stabæk tok over mer og mer utover i omgangen. Etter en halvtime smalt ballen i krysset bak Kristian Bakken, men vi slapp med skrekken ved denne anledningen. Valdres greide å produsere et par brukbare sjanser i løpet av omgangen, men som oftest ble Jon Fossholt temmelig alene på topp.

DSC_0187.JPG

Valdres kom ofte på etterskudd og måtte ta i bruk ulovligheter for å stoppe Stabæk. Dette resulterte i fire gule kort fra Kristoffer Leirdal.

Andreas Dyve kom inn ved pause og satte mer fart i Valdres-angrepet. Kampen var spennende fram til det 54. minutt, da Stabæk satte inn et flott skudd omtrent fra 16-meteren. Etter dette styrte Stabæk kampen og Valdres ble presset tilbake. 0-3 ble det etter 81 minutter, da en Stabæk-spiller fikk ta ned ballen nokså uhindret innne i feltet og settte den greit i mål.

De siste minuttene av kampen ble begivenhetsrike. Først reduserte Valdres til 1-3. Andreas Dyve gjorde flott forarbeid på venstresida, la inn foran mål der en Stabæk-spiller var sistemann på ballen. Kampens pussigste situasjon kom like etter, da Stabæk scoret direkte fra avspark, så og si fra midtbanen! Det spørs om ikke Valdres' ellers gode målmann hadde tatt kvelden ved denne anledningen! Like etter ble så Henrik Fossholt skadet og måtte forlate stadion på båre med store smerter. Henrik fikk etter alt å dømme et tråkk på ankelen, men hvor alvorlig skaden er, er foreløpig vanskelig å si.

Valdres møtte et godt lag i kveld, og skal ikke ta tapet altfor tungt. Framfor alt var det kvaliteten på pasningsspillet som skilte de to lagene. Valdres greide bare i perioder å mobilisere nok innsats til å veie opp for denne nivåforskjellen. Skal det bli poeng i slike kamper, er vi avhengige av å mobilisere fullt trykk også når det begynner å butte imot.