Valdres/Fagernes  -  Kongsvinger 2
August Dygd Moberg: 4 mål
Ola Bordewich Strøm: 3 mål

Årets første seier!

Valdres FK tok sin første seier for sesongen da Frigg ble slått 2-1 på Blåbærmyra i kveld. Joakim Wiik feiret 2-0 målet på denne måten.

Valdrestrener Ole Skouboe hadde sett Friggs kamp mot Nybergsund (5-1) og merket seg god offensiv styrke, men også svakheter i forsvaret. Han ga derfor valdrisene beskjed om å legge hardt press på Frigg-forsvaret fra start. Allerede etter seks minutter ga det resultater: Simen Høglien fikk en fin stikker igjennom, og lobbet elegant over keeper og i mål.  Valdres fortsatte med gode kombinasjoner og sjanseskapende fotball, men det var ikke før mot slutten av omgangen det ble flere mål. Hjemmelaget fikk frispark rett utenfor sekstenmeteren og Joakim Wiik skrudde ballen vakkert forbi muren og inn i hjørnet. Dermed 2-0 til pause etter en omgang Valdres dominerte stort.

DSC_1193.JPG

Simen Høglien har satt inn 1-0.

Valdres fortsatte i samme stil de første tjue minuttene etter hvilen, og både Simen Høglien og Kalle Neale hadde store muligheter til å gjøre 3-0. Men etterhvert ga Valdres fra seg noe av initiativet i kampen. Aggressiviteten ble mindre og Frigg fikk låne ballen mer, men uten å skape altfor mye framover. Det ble likevel 2-1 etter 87 minutter, da et innkast ble stusset i mål. Dermed ble det noen hektiske minutter på slutten, der Valdres hadde nok med å måke ballen langt unna. Men det holdt inn til en svært fortjent seier.

DSC_1204.JPG

Travelt for Vetle Gulowsen i kveld.

Valdres kan være svært fornøyd med 3/4 av kampen i dag. Ved siden av småspillet ble det også slått en del langt, noe som var med på å åpne Frigg-forsvaret ved flere anledninger. Det var mange kandidater til dagens spiller, men Drageberget valgte unge "Mac" Laham som den beste.