G19-tap i semien etter "sudden death"

Noen av spillerne på Valdres FK junior dro lørdag til Moelv for å måle krefter med andre G19-lag i 7-er turneringen Heggelund Bygg Cup i Limtrehallen. Turnerningen stoppet for vår del i semifinalen etter at vi tapte 2-1 mot Brumunddal i ekstraomganger på såkalt "sudden death".

Troppen bestod av: Lars F Brateng, Andreas Dyve, Jostein Volden, Bjørnar Sæthershagen, Rune A Østgård, Kristian Hovi, Morten Nerli, Kjetil Strandbråten og førstårsjunior Erlend Sæbu.

Den lille, men sterke troppen tok seg videre fra innledende grupper med tre seire mot Moelv, Nes og Snertingdal, 1 uavgjort mot Gjøvik/Lyn og et knepent 1-0 tap mot turneringsvinner Follebu, som vant 8-2 mot Brumunddal i finalen.

I semifinalen møtte Valdres nevnte Brumunddal, og etter å ha tatt ledelsen 1-0 ved Andreas Dyve litt før halvspilt kamp, etter en periode der vi hadde spilt ball i hatt med Brumunddal og kunne ledet med flere mål, så ble vi sterkt straffet for å ha latt Brumunddal bryte opp i spillet vårt. Brumunddal viste seg nemlig som en svært sterk motstander når de fikk spille på sine egne premisser, og kunne scoret flere ganger før de til slutt fikk hull på byllen med 1 min 20 sekunder igjen på klokka. I sudden death fikk en døl drømmetreff på et langskudd og de stakk av med en plass i finalen.

Vi foksøkte turneringen gjennom å fokusere på individuelle mål i tillegg til de målene vi hadde etablert som en gruppe. Det innebar å oppleve mestring gjennom et gjennomført høyt press med høy intensitet, gjennombruddsavventende angrepsspill med fokus på å styre kampen og et ønske om å tørre å ta de vanskelige valgene som iblant vil lede til at vi kan gjøre feil.

Vi lykkes med å styre samtlige kamper, og blir ikke utspilt av noen motstander; med unntak av de 10 siste minuttene av semifinalen mot Brumunddal, hvor vi blir satt under stort press.

Årsaken virket for undertegnende såre enkel: Der motstanderen hadde mange friske innbyttere og færre minutter med fotball i beina, så begynte vi å få problemer med stor slitasje i troppen og skader på to av våre spillere. Det førte til at vi ikke maktet å holde ved like det gode presset på ballfører og få de gunstige brudde som vi hadde tidligere i turneringen, og at vi heller ikke var kalde nok i hodet når vi fikk tak i lærkula langt inne på vår egen halvdel.

Til tross for at vi ikke maktet å reise hjem med turneringsseier og 5000 kroner, så leverte samtlige spillere en knallinnsats og gode prestasjoner. Dessuten fikk alle spillerne gode treningstimer på et flott kunstgress i Limtrehallen.