Valdres FK jr  -  Elverum
Mikkel Lysne Bellika: 4 mål
Even Neshagen: 1 mål

Dødballene felte Valdres mot ti birkebeinere.

Med 30 minutter igjen, 1-1 i mål og en mann mer på banen hadde Valdres alle muligheter til å ta tre poeng hjemme mot Birkebeineren. Isteden skjedde det utrolige at Birkebeineren scoret fire ganger og vant 5-1. Det var først og fremst manglende evne til å stå imot gjestenes dødballer som felte Valdres ved denne anledningen.

Første omgang var relativt jevnspilt, men med et lite overtak til Valdres. Det var likevel gjestene som satte ballen i mål etter 41 minutter. Valdres-forsvaret var lite resolutt og greide ikke å avklare ballen etter frispark. Dermed fikk Birkebeineren en grei jobb med å score fra 7-8 meter.

Andre omgang startet med et klart overtak til Valdres. Etter 56 minutter fikk Birkebeinerens Awar Peygembernead direkte rødt kort etter å ha felt Edmond Chappy på en overgang for Valdres. Kort etter kom utligningen, da Desmond Chappy fikk et overlegg fra høyre og satte ballen sikkert i mål. Jubel for Desmonds første scoring i andre divisjon! Resten av kampen var derimot et lite mareritt for våre gutter, Birkebeineren scoret hele fire ganger i spill ti mot elleve mann! Tre av scoringene kom etter dødball, den fjerde etter en gedigen misforståelse mellom keeper Rundbråten og Joakim Wiik. Dermed vant Birkebeineren hele 5-1 på Blåbærmyra, et resultat som nok ikke avspeiler spill og sjanser 100 prosent.

Valdres stilte et noe redusert lag til denne kampen, da både Runar Brenden, Shkodran Rexhaj og "Pachu" Gutierrez var borte fra det som ville vært en normal startellever. Særlig merket en at Shkodran var fraværende i midtforsvaret. Ellers greide ikke valdresgutta å skape nok framover, selv om det ikke var noe å si på viljen. Det er sjelden vi ser Mato Grubisic komme til så få sjanser som i dag! Vi må derfor si at det sviktet både framover og bakover på banen, men det var ubesluttsomt spill i forsvar som gjorde at Valdres fikk sitt styggeste tap så langt i andre divisjon.

Thomas Morgan ble kårert til dagens Valdres-spiller, - kanskje uten altfor hard konkurranse.